La Finca El Llobet està ubicada als Termes Municipals de Cardona, Navàs i Pinós ( Lleida ) en menor proporció, són tres municipis per què és de dimensions considerables. La Finca limita amb el Riu Cardener, per dins hi trobem la Riera de Valldeperes que la travessa pel mig.

Destaquem la Masia “El Llobet “del 1606, masia amb molta història que hem restaurat i on tenim un celler. A part de la Masia hi trobem nou cases més amb permís per restaurar, Can Piteus que dóna nom als nostres Vins i Cava, Cal Valentines, Cal Nosa… Piteus és un oriünd de Sant Llorenç Morunys, ja que l’habitant de la Masia era originari d’aquesta vila de la Vall de Lord.

Finca El Llobet – Piteus està situada a 77 km ( 1 hora de vehicle de Barcelona ) i a 15 minuts de Manresa ( Eix Transversal ), i a una hora d’Andorra.

Des de la Finca es divisa el Castell de Cardona en primer terme, més enllà les muntanyes del Port del Compte.

Pel que fa a l’Agricultura destaquem les vinyes que donen uns fruits d’una qualitat extraordinàries, gràcies al seu sòl, clima i altitud de 500-600 metres. Utilitzem les varietats de raïm negre i blanc que millor s’adapten al terreny i a la zona, com Cabernet Sauvignon, Merlot, Ull de Llebre, Malbec, etc. Destaquem la qualitat per sobre de la quantitat, ja que és aquest el concepte que nosaltres volem pels nostres vins i cava Piteus.

Un factor molt important és la maduració del raïm que es produeix de forma més esglaonada i més lenta provocant aixi més creació de  polífenols i tanins en el most, el contrast tèrmic entre dia i nit és essencial, el cicle vegetatiu de la planta és més llarg. A causa del clima no hem de fer gaires tractaments fitosanitaris. Treballem amb viticultura biodinàmica

Disposem d’unes 16 hectàrees de cultiu destinat al cereal.

A part de l’Agricultura tenim plantacions d’alzines truferes, festucs i silvicultura tradicional.

Des de fa 5 anys fem ENOTURISME

Activitats Vins i Cava Piteus – Finca de Cardona

– Elaboració de Vins i Cava.

– Enoturisme Cardona . L’objectiu d’aquest apartat és ser un complement de l’economia de la Vila de Cardona, esmorzar, dinar, sopar, pernoctacions, tot a Cardona. També òbviament visita de les joies arquitectòniques del poble com són el Castell, Mina de Sal, Nucli Antic de Cardona, l’Església…

Cardona per a nosaltres és fantàstic, n’estem molt contents, la gent, la situació geogràfica ( 1 hora de Barcelona ), el patrimoni, la cultura, la història, el terreny idoni per l’elaboració de bons vins, creiem i estaríem disposats a comprar verema ( raïm ) de futurs productors de raïm, les vendes creixen cada cop més, exportem més i a curt plaç ens faltarà verema, perquè no pot ésser de la zona…? Compromís per contracte de compra de verema.
Hi ha molt a fer.
Per Cardona només tenim agraïments, Cardona és única i privilegiada, però a mi el que m’ha corprès és la seva gent i les ganes de fer coses.

* Activitats a la Masia / Finca

* Visites guiades ( particulars, autocars, escolars, empreses )
* Tasts de Vins / degustacions / presentacions dels nostres productes.
* Sala de reunions i activitats per a Empreses

* Col.laboracions amb Cardona Events ( www.cardonaevents.com ). Marxa nordica i Senderisme.

* Allotjament en Enoturisme
*  BTT per les vinyes ( www.rutessilviarovira.com ), senderisme (ruta barraques de vinyataires )

* Activitats fora de la Finca
* Tasts i degustacions de vins ( Castell, Mina de Sal, Poble, Cases Turisme Rural )
* Maridatges i sopars
* Col·laboracions amb l’Ajuntament
* Organització d’events, Fira de productes de proximitat, Conferències i Xerrades.
* Vinacoteca, Sala de Tasts…

La crisi econòmica, pensem que treu el millor de les persones, ganes de fer coses, de tirar endavant, tant pot ésser una Família, una Empresa, un Poble o un País ( si és independent millor! )

Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin